Skip to content

Dr. Knippenbergcollege

Dr. Knippenbergcollege

mavo • havo • vwo

De Knip is een hele dynamische school. Het bruist van de activiteiten, er is voor iedere leerling wel iets om bij aan te sluiten. Het geeft onze school dat kenmerkende stukje positiviteit. Je leert en je leeft: we zijn meer dan een school. Met de blik gericht op het diploma willen we vooral kijken wat de weg daar naartoe is. En dat doen we op de mavo, havo en het vwo op de manier die het beste bij de leerlingen van die afdeling past. Ons onderwijs staat hoog aangeschreven, niet voor niets kregen we excellente onderscheidingen van het ministerie. Onze docenten willen alles uit de kast halen om het maximale uit jou te halen, sterker nog: we halen op de Knip het beste uit elkaar.

In ons moderne gebouw staat jouw ontwikkeling centraal. Ons rooster biedt ruimte aan vakinhoud, persoonlijke ontplooiing en les in leren leren. Daarbij staat jouw loopbaankeuze steeds centraal. Jouw eigen leercoach begeleidt je gedurende je jouw schooljaar met keuzes maken en inzicht krijgen in jouw talenten en ontwikkelpunten.

Meer dan een school!
Er gebeurt van alles op het Dr. Knippenbergcollege, iedere dag: we zijn meer dan een school! Dat merk je al in de eerste weken na de zomervakantie. Als je wilt acteren of in een echt orkest wilt spelen, kun je je aanmelden voor de jaarlijkse musical. Wil je met LEGO robots bouwen? Of misschien samen robots bouwen en tegen andere strijden in het robotica team? Voor schrijvers, fotografen en vloggers is er het Mediahuis. We hebben een trampolineteam, de Knipjumpers: landskampioen in 2019! Ook de debatclub gooit ieder jaar hoge ogen. En we zouden nog veel meer kunnen noemen. Je leert en je leeft: zo kun je jezelf ontdekken en je in de volle breedte ontplooien.

De veilige, prettige en open sfeer, het kunnen zijn wie je bent, de persoonlijke begeleiding zodat jouw middelbare schooltijd wordt om nooit meer te vergeten. Naar de Knip gaan betekent zoveel meer dan leren alleen. Bouw op de Knip aan een stevige basis voor je verdere leven. Wij helpen je daar graag bij: de Knip, dat doen we samen.

En dat alles in ons prachtige nieuwe gebouw op Campus De Braak, opgeleverd in de lente van 2021.

Bekijk een mooie video hier: brugklassers over hun eerste maanden!