OMO Scholengroep Helmond verzorgt voortgezet onderwijs voor Helmond en omgeving met vier scholen:

  • Carolus Borromeus College (mavo – havo – atheneum – gymnasium)
  • Dr. Knippenbergcollege (mavo – havo – atheneum)
  • Praktijkschool Helmond (regulier praktijkonderwijs voor leerlingen met een beschikking)
  • Vakcollege Helmond (basis – kader)

We hebben ruim 3960 leerlingen en hebben circa 550 medewerkers in dienst. De scholengroep valt onder het bestuur van Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs waar in totaal 66 scholen onder vallen. Meer lezen of weten wat onze ambities zijn voor 2023? Bekijk dan ons jaarverslag.

Als je werkt bij een OMO-school heb je geen baan voor het leven, maar een loopbaan. In een organisatie die uitgaat van vertrouwen, van samenwerking en van verbondenheid. Vanuit de gedachte: als je het beste uit jezelf haalt en plezier hebt in je werk, verrijk je daarmee het onderwijs aan de leerlingen.

Wij willen leerlingen het beste onderwijs bieden. Dan is het belangrijk om ook een goede werkgever zijn. Want leraren die zich gewaardeerd voelen geven het beste onderwijs. Hoe we dat doen? Met onze eigen ondernemings-cao bijvoorbeeld. Wij bieden onze medewerkers een uniek carrièreperspectief waarbij de talenten, wensen, ambities en omstandigheden van de werknemer centraal staan.

Wil jij weten of OMO Scholengroep Helmond bij je past? Kom dan vrijblijvend kennismaken. Klik hier om een kennismakingsgesprek aan te vragen. (N.B. in verband met de formatie kunnen we op dit moment helaas geen kennismakingsgesprekken inplannen. Vul je het formulier in, dan zal er in het nieuwe schooljaar 2024-2025 een gesprek worden ingepland.)

Weet je nu al dat je wilt werken of stage lopen bij OMO Scholengroep Helmond? Bekijk dan hieronder onze actuele vacatures:

De OMO Scholengroep Helmond is een scholengemeenschap met vier deelscholen (Carolus Borromeus College, Dr. Knippenbergcollege, Prakijkschool Helmond en Vakcollege Helmond) die staan voor goed onderwijs, goede begeleiding en een fijne schooltijd op ieder niveau. Er zijn ongeveer 550 medewerkers werkzaam bij de Scholengroep.

Technisch conciërge / technisch medewerker – solliciteren kan t/m 30 mei

ICT-ondersteuner – solliciteren kan t/m 6 juni

Regisseur meertaligheid – solliciteren kan t/m 26 juni

 

  

Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium en telt 1400 leerlingen. De les is de basis op het Carolus: we organiseren het onderwijs rondom vakken. De slogan van het Carolus Borromeus College luidt ‘Het Carolus maakt je wereld groter!’. Elke dag investeert een leerling in zichzelf en groeit zijn wereld spreekwoordelijk. Daarnaast sluit deze slogan aan bij onze speerpunten internationalisering, versterkt talenonderwijs, ondernemerschap en XL-leren. 

Docent Beeldende vorming / CKV – solliciteren kan t/m 7 juni

Remedial Teacher – solliciteren kan t/m 9 juni

Het Dr. Knippenbergcollege is een school voor mavo-havo-vwo. Een school met zo’n 1700 leerlingen en 175 medewerkers. Onze school kent een brede doelgroep en onderscheidt zich door ruim aandacht te besteden aan talentontwikkeling. Naast het behalen van een diploma, is er voor leerlingen veel te kiezen om zich bij aan te sluiten of in te ontwikkelen. Onze school maakt werk van contextrijk onderwijs. 

‘Dr. Knippenbergcollege, meer dan een school.’

Pedagogisch conciërge – solliciteren kan t/m 2 juni

Roostermaker – solliciteren kan t/m 18 juni

Docent LEF – solliciteren kan t/m 30 juni

Docent O&O en T&T – solliciteren kan t/m 30 juni

Docent Nederlands – solliciteren kan t/m 30 juni

Praktijkschool Helmond is een school voor voortgezet onderwijs met een speciaal karakter. Leerlingen werken bij ons toe naar een passende plek in de maatschappij op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. Praktijkschool Helmond telt zo’n 230 leerlingen en 45 collega’s. 

Het Vakcollege Helmond is een vmbo school voor basis en kader Leerlingen. De school telt ongeveer 550 leerlingen en 80 medewerkers en maakt een groei door naar 600 leerlingen volgend jaar. De school biedt leerlingen vanaf het begin een sterk beroepsgerichte opleiding (techniek, economie en ondernemen en zorg en welzijn) om hen voor te bereiden op het vervolgonderwijs en hun functioneren in de maatschappij.

Docent Zorg & Welzijn – solliciteren kan t/m 23 juni
 
Docent Lichamelijke opvoeding – solliciteren kan t/m 26 juni
 
Docent Economie – solliciteren kan t/m 26 juni
 
Docent Economie & Ondernemen – solliciteren kan t/m 26 juni
 
Docent Nederlands – solliciteren kan t/m 26 juni
 
Docent Wiskunde – solliciteren kan t/m 26 juni
 
Docent NaSk – solliciteren kan t/m 30 juni