Skip to content

Carolus Borromeus College

Carolus Borromeus College

mavo • havo • atheneum • gymnasium

Het Carolus Borromeus College is al meer dan honderd jaar een begrip in Helmond. Een goede en leuke school waaraan mensen zich altijd verbonden voelen: eens een Caroleaan, altijd een Caroleaan. Een veilige plek waar je kunt groeien van brugklasser naar jongvolwassene die klaar is voor de maatschappij. We reiken je alle kansen aan om je op jouw manier te ontwikkelen. Je leert veel van de verschillende schoolvakken, maar je ontwikkelt je ondertussen ook in bijvoorbeeld samenwerken, presenteren, organiseren en plannen. We halen het beste uit elkaar: jij, samen met je klasgenoten en alle mensen die op onze school werken.

Naast alle bekende vakken en onze hier ontwikkelde lessen zoals Global Issues en 3D-design, hebben we op onze school extra veel aandacht voor ondernemerschap, kunst & cultuur, internationalisering en ons taalonderwijs. We willen je dingen leren die nu en in de toekomst belangrijk zijn en zo maken we je wereld groter; elk schooljaar zoeken we samen nieuwe grenzen op.

Jij moet lekker in je vel zitten en je op het best passende niveau ontwikkelen. Met mentoren, coaches én een ondersteuningsteam zorgen we ervoor dat je er nooit alleen voor staat. En dan is het natuurlijk ook nog de bedoeling dat je het heel erg naar je zin hebt op onze school. Een leuke klas, lol buiten de les, gave activiteiten en veel leuke feesten. Het hoort er allemaal bij en samen maken we een toptijd van jouw jaren op het Carolus. 

Een middelbare schooltijd om nooit meer te vergeten, daar gaan we voor!

Bekijk mooie films over onze school. 

  • Hier een rondleiding door brugklasser Daan (2022)
  • Hier laten Niek en Diede de school zien (2021)
  • Hier brugklassers aan het woord (2019)