Skip to content

Jaarverslag

Jaarverslag

Jaarverslag 2021

Het jaar 2021 was heel erg bijzonder voor de scholen van OMO Scholengroep Helmond. Op deze pagina een impressie in tekst en beeld.

Natuurlijk hield corona onze scholen in zijn greep, eigenlijk gedurende iedere maand. We hebben voortdurend te maken gehad met maatregelen en versoepelingen, een hoog ziekteverzuim onder personeel en leerlingen, met onrust en onduidelijkheid. Het anticiperen heeft opnieuw veel tijd en energie gekost voor heel veel mensen en we zien dagelijks de impact op kennis, motivatie, het welbevinden en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Enige voordeel in donkere tijden: een boost als het gaat om werken met digitale leermiddelen en samenwerken op afstand.

Maar er gebeurde meer. Op het Dr. Knippenbergcollege en het Carolus Borromeus College zijn nieuwe roosters omarmd, met flexibele uren voor verdieping, verbreding en begeleiding. Daarnaast werden coaches ingevoerd naast mentoren en wordt er gewerkt met leerdoelen en lessen die 80 (Dr. Knippenbergcollege) en 40 minuten (Carolus Borromeus College) duren.

Na decennia op de Nachtegaallaan, verhuisde het Dr. Knippenbergcollege in 2021 naar Campus De Braak. Een prachtig schoolgebouw en we hebben de opening in oktober groots gevierd, binnen de mogelijkheden van die periode in coronatijd. Het is wennen, een nieuw gebouw. Maar we zijn er trots op. En zo’n beetje heel Helmond (overheid, maatschappelijk middenveld, bedrijfsleven) is al eens over de vloer geweest voor een conferentie of anderszins. We oogsten veel bewondering.

Vakcollege Helmond zit in de lift, we spreken van een renaissance. Er gebeurt ontzettend veel en de school lijkt in weinig op de school die er tien jaar geleden stond. Er is hard gewerkt aan een school die steeds meer bekend staat als baken van rust en structuur, er is plezier binnen en buiten de lokalen, het aantal leerlingen stijgt. Het Eindhovens Dagblad schreef er een mooi artikel over in de herfst van 2021.

Praktijkschool Helmond staat in de wachtkamer; het schoolgebouw is gedateerd en we wachten met smart op de verhuizing naar Campus De Braak, zodra de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie gereed is (2024). In juli 2021 zijn er opnieuw diploma’s uitgereikt aan een groep leerlingen, voor het tweede jaar op rij. Fijn dat we ook deze leerlingen nu kunnen belonen met een tastbaar bewijs van de succesvolle afronding van hun middelbare schooltijd.

In 2021 hebben we met nieuwe logo’s de scholengroep een nieuw gezicht gegeven; meer dan ooit is duidelijk dat we bij elkaar horen. De logo’s zijn gepresenteerd samen met het schoolplan 2022-2026, waarover meer te vinden is op de websites van de vier deelscholen. OMO Scholengroep Helmond: het beste voor jezelf én elkaar!

Jaarverslag in beeld

Films schooljaren OMO Scholengroep Helmond
(vier scholen in een gezamenlijke video)
Schooljaar 2021-2022 (zie ook hieronder)
Schooljaar 2020-2021 
Schooljaar 2019-2020

In 2018-2019 de films voor drie deelscholen afzonderlijk:
Dr. Knippenbergcollege 2018-2019
Carolus Borromeus College 2018-2019
Vakcollege Helmond 2018-2019

In 2017-2018 begonnen we met een jaarfilm over het Vakcollege
Vakcollege Helmond 2017-2018