Skip to content

Vakcollege Helmond

Vakcollege Helmond

vmbo-kader • vmbo-basis • oriëntatieklas (kader/mavo)

Als je ziet wat er binnen én buiten de school allemaal gebeurt in een schooljaar, kun je maar één ding voelen. Trots. Trots op de vakmensen van morgen! 

Het Vakcollege Helmond is een school waar je leert door te doen waar jij goed in bent. Onze leerlingen werken graag met hun handen en zijn echte aanpakkers. De nadruk ligt daarom niet op leren uit boeken of van schermen, maar op het leren in de praktijk. Je kiest al vanaf dag één voor een richting die bij jou past: techniek, zorg & welzijn of economie & ondernemen. Op onze school, die in 2018 prachtig is verbouwd, is iedereen gelijk zonder hetzelfde te zijn. We leren van én met elkaar. Je wordt hier gezien. We kijken naar wie je bent, wat je graag wilt en wat je goed kunt. Dat is voor ons de basis.

We gaan ver om het beste uit elkaar te halen; om jou zo goed mogelijk te helpen naar de toekomst van je dromen. Trots en respect zijn woorden die bij ons heel belangrijk zijn, naast rust en structuur. We zijn open en eerlijk, genieten van een fijne sfeer. Zo voelt iedereen zich bij ons veilig en thuis. Zonder uitzondering.

Goed onderwijs, begeleiding op maat en een plezierige schooltijd. Dat is Vakcollege Helmond. De laatste jaren deelden we telkens goed nieuws. De laatste ontwikkelingen: na de verbouwing van 2018 is nu ook het buitenterrein een stuk aangenamer gemaakt, we hebben een fulltime taalcoach voor extra begeleiding, een nieuw stagebureau én er is voortaan een laptop voor iedere leerling, geleverd door school. En zo hebben we het samen steeds beter voor elkaar. We zitten in de lift! Het Eindhovens Dagblad schreef er een mooi artikel over in de herfst van 2021.

Goed onderwijs, begeleiding op maat en een plezierige schooltijd. Dat is het Vakcollege Helmond. 

Bekijk hier een mooie film: een dag op onze school.